12de Paasactie 2017

Beste wijkbewoners,

Zaterdagmorgen 15 april , de dag van onze activiteit, zag er zeer somber uit: koud en kil en kans op regen.De weergoden waren ons niet zeer gunstig gezind.
In de loop van de ochtend hadden de paashazen zich klaargemaakt voor hun bezoek aan de wijk en daar kwam ze kijken, tussen de bewolking, het ultieme wapen voor een prachtige dag: een zonnestraaltje, dat ons hoop gaf voor deze dag. Naarmate ze meer en meer doorbrak en de wolken wegduwden, kwam een glimlach op al de gezichten die momenteel alles aan het klaarzetten waren.

Rond 13u hadden de mensen van het Buurthuis, Annelies, André en Martine zich klaargezet voor de inschrijvingen voor de zoektocht. Deze bleven maar komen en het getal van 120 werd vlot bereikt. De wijk werd doorkruist door zoekende gezinnen en tegen 15u15 waren alle ingeschrevenen terug binnen met hun formulier.

Ondertussen waren de paashazen teruggekeerd en de eerste kleintjes mochten aanschuiven bij de paashazen waar een foto werd genomen door onze fotograaf van dienst, Julien. Hierbij kregen ze een prachtig paaskonijn (13cm) als geschenk mee en op het bijhorende briefje zat hier en daar een extra paashaas van 1kg verborgen, geschonken door een van de plaatselijke deelnemende handelaars. Dit jaar zat er tussen de prijzen een extra zilveren hangertje met als afbeelding een klein konijntje. Deze werd met de hand gemaakt en geschonken door Jelle van Jero Design op de groentenmarkt in Oostende.

Ondertussen hadden we ook reeds bezoek van Burgemeester Johan Vande Lanotte, Schepenen Jean Vandecasteele en Nancy Bourgoignie.

15u50 en tijd om met zijn allen de start te geven van de eierrace. Een goede worp van onze ondervoorzitter Arnold en schepen Jean vandecasteele zorgden ervoor dat de 120 eitjes vertrokken zoals in een echte koers, in formatie. Op de eindstreep verder op werden de eerste 4 winnende eitjes keurig opgevangen door Redgy en Gunther van de stedelijke werkhuizen.

16u35 en alle grotere kinderen namen plaats om zoveel mogelijk zakjes met eitjes op te vangen. Een 1000-tal werden uiteindelijk uitgeworpen .Deze zakjes werden keurig gevuld door de vrijwilligers van het Buurthuis, een precies werkje waarvoor onze dank.

In een groot aantal zakjes zat een nummertje die na de worp werden uitgewisseld voor een kaartje waarop hetzelfde nummertje stond en de naam van de plaatselijke handelaar die een paashaas van 1 kg had geschonken. Ook hier had onze sponsor Jelle van Jero Design een zilveren hangertje voorzien doch nu met een paasei.De worp eindigde om 16u55 en we konden overgaan naar de uitreiking van de prijzen. Deze 4 prijzen voor de zoektocht en de 4 prijzen voor de eierrace, werden spontaan overhandigd door onze Burgemeester en door onze sponsors Ocmw Raadslid Claudine Vanacker, Annelies van ’t Buurthuis, Arnold Vansevenant onze ondervoorzitter, medewerker André Knuts,Laurette Michils en Anja Aspeslagh kinesitherapeut.

Vervolgens werden ook nog alle gewonnen nummertjes voorzien van hun prijs en de hoofdprijs werd persoonlijk overhandigd door Jelle Roels van Jero Design. Uiteindelijk trokken de winnaars tevreden naar huis.

Nadat de laatste genieters van deze dag naar huis gingen, de laatste tafels leegliepen, begonnen onze medewerkers met de opkuis en om 19u was alles netjes opgeruimd, het materiaal verzameld in de tent en iedere medewerker beloond met wat chocolade. Iedereen zeer tevreden naar huis.

Mijn dank gaat hierbij naar onze organisatie, die keurig werd opgevolgd en vooral de inspanningen die werden geleverd om er iets prachtigs van te maken.

Ik dank hiervoor Annelies, Ilse en André en alle medewerkers van het Buurthuis, onze eigen mensen van het bestuur, Arnold, Johnny,Myriam, Wendy, Francine en Redgy, onze steeds helpende hand Eddy, Michel en Nicky en al degene die we zouden kunnen vergeten.

Ik dank ook de mensen die steeds bereid zijn mee te werken, namelijk onze eigen handelaars, leden en niet-leden, die dit jaar terug spontaan gesponsord hebben.

Onze dank gaat hierbij ook naar de mensen van de Stedelijke Werkhuizen die ons het nodige materiaal correct bezorgden, de mensen die het kwamen plaatsen en ophalen en naar het Stadsbestuur van Oostende die ons de kans geeft er iets van te maken.

Bedankt allen voor jullie inzet, bedankt voor deze mooie dag.

Fernand Willaert
Voorzitter Handelaars Vuurtoren

 

2 gedachten over “12de Paasactie 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *